Woning in Ellewoutsdijk dicht na vondst van drugs
Foto: Politie

Woning in Ellewoutsdijk dicht na vondst van drugs

ELLEWOUTSDIJK - Burgemeester Gerben Dijksterhuis van de gemeente Borsele heeft een woning in Ellewoutsdijk gesloten, omdat daar in oktober een hennepkwekerij werd aangetroffen.


De politie vond daar vier ingerichte kweekruimtes met 550 hennepplanten, 55 speciale lampen, negen aan- en afzuiginstallaties, een automatisch bevloeiingssysteem en speciale koolstoffilters. Voor de kwekerij werd illegaal stroom afgetapt. 

Handelshoeveelheid

Dijksterhuis’ oordeel is dat er sprake is van een handelshoeveelheid drugs. Dat geeft het recht om de woning drie maanden te sluiten. Het is beleid dat alle burgemeesters in Zeeland toepassen. 

Ze willen hiermee de handel in drugs een slag toedienen en een einde maken aan de overlast voor omwonenden. Mensen die iets verdachts zien kunnen dat te allen tijde melden bij de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800–7070. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>