Kringloopwarenhuis Nobel ontwikkelt nieuwe activiteiten
Floor Marijs.
Floor Marijs. (Foto: Coby Weijers)

Kringloopwarenhuis Nobel ontwikkelt nieuwe activiteiten

GOES - Hij wil er niet omheen draaien. “Het zijn spannende tijden”, zegt Floor Marijs van Kringloopwarenhuis Nobel in Goes. Om de door de lockdown gederfde inkomsten enigszins goed te maken, ontwikkelt hij nieuwe activiteiten.


Hij speelde al langer met het idee om in de huisontruimingen te gaan. De lockdown bracht dat in een stroomversnelling. “Nobel Huisontruimingen ligt in het verlengde van wat we al doen, maar gaat een stapje verder. Je doet dan alles, van het opruimen tot afval weggooien tot het bezemschoon opleveren”, zegt Floor Marijs, die zegt dat er snel een website de lucht in gaat over de nieuwe loot aan de boom. 

Veilinghuis

Hij is ook bezig met een veilinghuis. Daar moeten wat duurdere items via opbod worden verkocht. “Je hebt dan een paar kijkdagen en kunt vervolgens online bieden.” Een webshop is niet aan de orde. “Het is ondoenlijk om alle artikelen te fotograferen, online te zetten en vervolgens in te pakken en verzenden. Wij hebben niet dertig exemplaren van één artikel.” 

Marijs verwacht dat de nieuwe activiteiten waardevol zijn, maar hoopt dat de winkel weer snel open mag. Niet alleen voor hem, maar ook voor de vrijwilligers van wie een groot deel thuis zit. “Zij kunnen niets doen als er niets is te doen”, is Marijs nuchter. “De vergoeding die je krijgt, is een druppel op de gloeiende plaat. Aan het goede doel Compassion dat we steunen, willen we niet komen. Zo’n lockdown hakt er dan ook in.” 

De kringloopwinkel is (ook voor de nieuwe takken) te bereiken via 0113-853486.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>