‘We willen stemmen voor iedereen makkelijk maken’
<p>De gemeente Goes bereidt zich goed voor op de verkiezingen van 17 maart.&nbsp;</p>

De gemeente Goes bereidt zich goed voor op de verkiezingen van 17 maart. 

‘We willen stemmen voor iedereen makkelijk maken’

GOES - Kwetsbare inwoners van de gemeente Goes kunnen op 15 en 16 maart al stemmen in Omnium, de Ontmoetingskerk aan de Kornetstraat, het stadskantoor en de Zeelandhallen. Ook rijdt er op deze dagen een mobiel stembureau door de Goese dorpen waarin mensen hun stem kunnen uitbrengen. “We willen dat ondanks alles iedereen kan stemmen”, zegt burgemeester Margo Mulder.


De extra stemdagen en rondrijdende bus moeten ervoor zorgen dat iedereen veilig zijn stem kan uitbrengen. “Hiermee denken we het voor iedereen zo makkelijk mogelijk te maken”, zegt burgemeester Margo Mulder. De touringcar staat op maandag op vastgestelde tijden in Kattendijke, Kloetinge en Wilhelminapolder en op dinsdag in ‘s-Heer Arendskerke, ‘s-Heer Hendrikskinderen en Wolphaartsdijk.

Nieuw

Op woensdag 17 maart is het daadwerkelijk verkiezingsdag. Dan zijn er 23 stemlokalen open in de gemeente Goes, net zoveel als bij de vorige Tweede Kamerverkiezingen. De gemeente heeft vervangende plekken moeten zoeken voor verzorgingshuizen en scholen, die vanwege het coronavirus niet mogen worden gebruikt. Het gaat om zeven locaties. De Zeelandhallen, Bethelkerk, gymzaal De Krul, wijkcentrum Jan Ligthart, het dorpshuis in ‘s-Heer Arendskerke en Omnium zijn de nieuwe plekken.

Uitslagenavond

Zowel in de Zeelandhallen als in wijkcentrum De Spinne zijn dubbele stembureaus ingericht. Op alle plekken worden voorzorgsmaatregelen getroffen tegen de verspreiding van het virus. Inwoners krijgen bij de deur een gezondheidscheck en moeten binnen een mondkapje dragen. In de bureaus staan de stemlokalen op anderhalve meter afstand en wordt alles regelmatig gereinigd. Ook staan er kuchschermen tussen de leden van het stembureau en mensen die komen stemmen. Zeventigplussers mogen dit jaar per brief stemmen en je kunt dit jaar maximaal drie in plaats van twee stemmen voor andere kiezers met een volmacht uitbrengen. Op de dag van de verkiezingen zijn de stembureaus open van 7.30 uur ‘s ochtends tot 21.00 uur ‘s avonds. De vier stembureaus zijn op 15 en 16 maart ook op deze tijden open. Het tellen zal vanwege alle maatregelen langzamer gaan dan normaal, voorspelt Mulder. “En een uitslagenavond is natuurlijk uit den boze”, aldus de burgemeester. Alle extra maatregelen kosten 30.000 euro. De landelijke overheid vergoedt deze.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/beveland&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;