Afbeelding
Foto: Verkeerspolitie ZWB

Algerijn (31) en Fransman (23) aangehouden voor witwassen bij controle op A58 bij Goes

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen

GOES - De politie heeft vrijdagavond een 31-jarige Algerijn en een 23-jarige Fransman aangehouden. Zij worden verdacht van witwassen, omdat er bij controle grote geldbedragen werden aangetroffen. Ook bleek de Algerijn, de bestuurder van het voertuig, onder invloed van drugs te zijn.

Surveillerende agenten wilde gisteravond een Franse personenauto controleren die over de A58 reed. Ze verwezen het voertuig daarom naar een controleplaats op de Nansenbaan in Goes. Op verzoek van de politie toonde de bestuurder, een 31-jarige Algerijn, wat papieren waar zijn identiteit op stond. Uit onderzoek bleek echter dat de man niet in het bezit was van een rijbewijs. De bijrijder, een 23-jarige Fransman, kon helemaal geen identiteitsbewijs tonen.

Daarom voerden politieagenten een identiteitsfouillering uit. Omdat  er soms wel eens identiteitsbewijzen in een schoen verstopt zitten, vroegen de agenten of de bijrijder zijn schoen uit wilde doen. In die schoen zat geen ID-bewijs, maar wel een geldbedrag van enkele duizenden euro’s. Ook bij de bestuurder werd een groot geldbedrag aangetroffen in de kleding. Beide mannen werden aangehouden op verdenking van witwassen. Ze zijn overgebracht naar het politiecellencomplex. Daar worden ze vandaag, met hulp van een tolk, gehoord door rechercheurs. Het geldbedrag is in beslag genomen.

Bij de bestuurder, de 31-jarige Algerijn, werd een speekseltest afgenomen. Hij bleek onder invloed van THC te zijn. De man weigerde echter een bloedafname door een arts. Voor dit feit wordt een proces-verbaal opgemaakt. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief