Foto: Coby Weijers

Paastriduüm in kerk Goes en Ovezande

GOES/OVEZANDE - In de parochiekerk in Goes en RK-kerk van Ovezande vindt deze week het paastriduüm plaats. Deze periode van drie dagen begint donderdag en vormt het liturgisch hoogtepunt in het kerkelijk jaar. 


Het paastriduüm begint met de avondmis van Witte Donderdag. Ook Goede Vrijdag en Stille Zaterdag maken deel uit van het paastriduüm. In deze periode wordt het lijden, de dood en herrijzenis van Jezus herdacht. Dit jaar wordt het zowel in de parochiekerk in Goes als de RK-kerk van Ovezande gevierd. Pastoor Norbert Schnell en pastor Alida van Veldhoven zijn de voorgangers in Ovezande. De parochiekernen Hansweert en Kwadendamme verlenen hun medewerking aan de vieringen in Ovezande.

Op Witte Donderdag wordt Het Laatste Avondmaal van Christus met zijn apostelen en de instelling van de eucharistie herdacht. Tijdens de eucharistieviering om 19.00 uur klinken Gregoriaanse en Nederlandse liederen. Op Goede Vrijdag is de kerk om 15.00 uur geopend voor het zelfstandig lopen van de kruiswegstaties.

Om 19.00 uur is er een viering waarin het lijden en sterven van de Heer wordt herdacht. Een beperkt aantal leden van Oal In verzorgt de liederen. Voor de bloemenhulde kunnen belangstellenden zelf een bloem meenemen. Tijdens de Paaswake zaterdag wordt het doopwater gewijd. Deze viering begint om 19.00 uur.

Op Eerste Paasdag, zondag 4 april, begint de viering om 9.30 uur met als voorganger pastor Wiel Hacking. Een beperkt aantal leden van het Pius X koor luistert de viering op. De viering staat in het teken van de verrijzenis van Jezus Christus.

Aanmelden

Vanwege de coronamaatregelen mogen er maar 30 kerkgangers bij de vieringen aanwezig zijn. Aanmelden kan bij rk.ovezande@zeelandnet.nl of via een briefje in de brievenbus van de pastorie onder vermelding van de viering en het aantal personen.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>