Foto: Britta Janssen

Zonnige 108e verjaardag mét visite voor Aaltje Paulusse

GOES - Vorig jaar kon ze door corona geen bezoek ontvangen, maar dit jaar zit verjaardagsvisite er gelukkig wel in. Aaltje Paulusse-Priester uit Goes viert woensdag haar maar liefst 108e verjaardag, in het bijzijn van haar dochter en burgemeester Margo Mulder van de gemeente Goes. Aaltje Paulusse, die tot haar 97e zelfstandig woonde in Ellewoutsdijk, is de oudste inwoner van Zeeland.


Het is jammer dat de coronamaatregelen het leven beperken, maar daar zitten we allemaal mee, zegt de jarige nuchter. Ze vindt het wel fijn dat ze nu, in tegenstelling tot vorig jaar, weer taart kan trakteren. “Ze heeft er zelf aan gedacht om gebak te regelen”, vertelt verzorgster Lia van woonzorgcentrum Randhof, waar Aaltje Paulusse-Priester nu zo’n tien jaar woont. “Ze vroeg ook of ze er goed uitzag voor de visite.” De jarige zit er tiptop bij als ze de burgemeester ontvangt. Zij moet een mondkapje dragen en op afstand blijven, maar ze kunnen in ieder geval gezellig babbelen. “U bent nog niets veranderd sinds twee jaar geleden, toen ik hier was”, zegt de burgermoeder. “Ja, het gaat goed”, vertelt de jarige. Ze kan alleen niet geloven dat ze 108 jaar is geworden. Ze vertelt niet meer zo vaak buiten te komen, maar nog wel van alles te doen, zoals lezen, puzzelen en televisie kijken. “Ik ben mijn hele leven bezig geweest. Van alleen maar stil zitten, knap je niet op”, vindt ze.

Winkel

De jarige is geboren en getogen in Ellewoutsdijk. Daar woonde ze tot haar 97e zelfstandig. Ze kreeg met haar man, die helaas maar 60 jaar is geworden, een zoon en een dochter. “We hebben samen altijd een winkel gehad in Ellewoutsdijk, een winkel van sinkel. Ik heb een mooi leven gehad in Ellewoutsdijk en nu heb ik een mooi leven hier. Er wordt goed voor me gezorgd”, vertelt ze, terwijl ze vanuit haar fauteuil over de weilanden richting Kattendijke kijkt. “En ik heb hier prachtig uitzicht.”

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>