Foto: Politie.nl

Nieuwdorper weigert bloedproef en kan rijbewijs inleveren

KAPELLE - Een 56-jarige man uit Nieuwdorp is zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij donderdag bij Kapelle betrapt werd op rijden onder invloed van drugs. Op het politiebureau weigerde hij mee te werken aan een bloedproef.


De politie zette de verdachte donderdag rond 15.45 uur op de Vierwegen bij Kapelle aan de kant. Agenten namen een adem- en speekseltest bij de man af. Zij vermoedden dat hij mogelijk onder invloed was van de drug THC. 

De automobilist is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek. Daar wilden agenten een arts bloed bij de man laten afnemen voor verder onderzoek. ‘Dit weigerde de verdachte, zelfs toen hem werd uitgelegd dat dit strafbaar was’, laat de politie weten. Daarom is zijn rijbewijs ingevorderd. Ook kreeg de man een rijverbod opgelegd. ‘Hij wilde ook niet meewerken aan een verhoor.’ De Nieuwdorper is donderdagavond in vrijheid gesteld. Hij moet zich later voor de rechter verantwoorden.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>