De vrienden Philippe, Stien en Peter (vrnl) met hondje Hudrun proosten op de heropening van het terras.
De vrienden Philippe, Stien en Peter (vrnl) met hondje Hudrun proosten op de heropening van het terras. Foto: Britta Janssen

Het Loze Vissertje gaat voor topzomer

Door: Britta Janssen Algemeen

HET SAS - De bootvrienden Philippe, Stien en Peter vinden het een verademing dat ze weer op het terras kunnen zitten met een hapje en een drankje. “Om op deze manier contact te maken met anderen, dat hebben we echt gemist”, vertellen ze buiten aan een tafeltje bij café restaurant Het Loze Vissertje in Het Sas.

De Belgische vrienden komen al ruim twintig jaar bij Het Loze Vissertje, vertellen ze. “Ik voel me hier thuis”, zegt Stien. “Dit is de mooiste haven van heel Zeeland.” Ze hebben in al die jaren al meerdere eigenaren meegemaakt bij het café. “Het is leuk dat die twee nieuwe gasten heel gedreven zijn om er iets van te maken”, vinden Stien en Philippe. “De medewerkers hier zijn heel gastvrij en dat heb ik ook gemist aan het terras”, zegt Peter.

Oliebollen

Die twee nieuwe eigenaren van Het Loze Vissertje zijn Djesse de Bruijn en Rik Dekker. “Op 11 september gingen we open en op 14 oktober moesten we dicht door de lockdown”, vertelt Rik. “Dat was ongelooflijk zuur, want het liep fantastisch.” Dat ze als nieuwe horecaeigenaren niet in aanmerking kwamen voor steunregelingen vanuit de rijksoverheid, maakt het extra moeilijk om het hoofd boven water te houden, vertelt Rik. “De afgelopen maanden werkten we in de bouw om geld te verdienen.

Tussendoor klusten we hier en in het weekeinde waren we open voor take away. Met oudjaar hebben we oliebollen verkocht. Dat was heel leuk, want we hebben ontzettend veel verkocht, ook doordat mensen ons wilden steunen. Daardoor konden we weer een maandje vooruit.” Met de eigenaar van hun horecapand hebben ze het volgens Rik ook getroffen. “Hij is heel coulant en we hebben gelukkig een goede regeling kunnen treffen voor de huur in deze coronatijd.” 

Uitvalsbasis

De mannen zijn blij dat het terras nu eindelijk weer open mag. “Omdat we vorig jaar al zo snel dicht moesten, voelt het voor ons als team een beetje als een tweede opening. Woensdag kwam er om 12.00 uur meteen volk over de vloer. Hopelijk kunnen de maatregelen snel verder worden verruimd, dan gaan we voor een mooie zomer. We willen bijvoorbeeld graag meer met entertainment gaan doen, om jonge mensen te trekken en om hier op de zondagmiddag weer de uitvalsbasis voor Goes van te maken.”

Afbeelding
Eigenaren Rik Dekker (l) en Djesse de Bruijn van Het Loze Vissertje.


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief