Celise Krapf heeft veel zin in haar nieuwe opleiding tot kindprofessional.
Celise Krapf heeft veel zin in haar nieuwe opleiding tot kindprofessional. Foto: Britta Janssen

Dubbel feest voor geslaagde Celise Krapf

Door: Britta Janssen Algemeen

KLOETINGE - Dubbel feest voor Celise Krapf uit Kloetinge. Vorige week is ze geslaagd voor het vmbo (mavo) en ze is ook nog eens zeventien jaar geworden.

Celise stond er goed voor en de examens gingen haar prima af, maar toch was het verlossende telefoontje donderdagmiddag heerlijk. “Ik kan nog niet helemaal geloven dat ik geslaagd ben”, vertelt ze. “Misschien gebeurt dat pas als ik mijn diploma in handen heb.” Dat is op 9 juli. Op boeken inleveren na hoeft ze niets belangrijks meer te doen op haar school, Pontes Het Goese Lyceum aan de Oranjeweg. Daarmee ligt er bijna drie maanden vakantie voor haar. Ook daar kan ze zich weinig bij voorstellen. “Ik ga lekker werken en houd van fotograferen en wandelen, dus daar heb ik alle tijd voor.” Door corona is het gek afscheid nemen van haar school. “Ik heb een leuke klas, maar de laatste keer dat we allemaal bij elkaar waren is al van februari geleden. Dat is jammer. Gelukkig heb ik wel vrienden overgehouden aan de middelbare school.”

Kindprofessional

Na de vakantie blijft Celise in Goes naar school gaan. “Ik ga op Scalda de opleiding kindprofessional volgen. Ik vind het heel leuk om met kinderen bezig te zijn en met deze opleiding heb ik straks twee diploma’s, voor de richting basisschool en kinderopvang. Dan kan ik nog uitvogelen of ik voor de klas wil staan of iets anders wil gaan doen. Ik heb er heel veel zin in!”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief