Afbeelding
Foto: Michael Mair - Pixelio

Mogelijk ribbelmarkering en groen voor Westhavendijk bij Wilhelminadorp

Door: Britta Janssen Algemeen

GOES - Om de Westhavendijk tussen Goes en Wilhelminadorp veiliger te maken, onderzoekt de gemeente Goes de mogelijkheden voor het aanbrengen van ribbelmarkering, beplanting in de berm en het verzorgen van de cursus ‘Auto te water’. Dat zijn de uitkomsten van een enquête over een aanpak voor de weg langs het Havenkanaal.

De berm tussen de rijbaan en het kanaal is smal. ‘Een vangrail is duur in relatie tot de verkeersveiligheidswinst’, staat in een gemeentelijke nota. Daarom vroeg Goes inwoners mee te denken via het bewonersplatform ‘Goes praat mee’. Dat leverde 257 ingevulde enquêtes op, laat de gemeente weten. 

“Er is breed draagvlak voor ribbelmarkering”, vertelt wethouder Cees Pille. Ribbelmarkering aan de rand van de rijbaan waarschuwt bestuurders dat zij bijna van de weg raken doordat het luider is om overheen te rijden. “We onderzoeken onder meer de geluidsoverlast voor omwonenden.” Ook komt er mogelijk groen langs de berm. Hiervoor wordt de invloed op parkeergelegenheid en het uitzicht onderzocht. Extra drempels lijken weinig populair, al sluit de gemeente die oplossing nog niet uit. Pille vertelt dat tachtig personen aangaven interesse te hebben in een cursus ‘Auto te water’. “Zo’n cursus gaat over wat je moet doen als je met je auto in het water belandt, maar ook over hoe je kunt helpen als je dit bij iemand anders ziet gebeuren.”

De komende maanden worden deze opties verder onderzocht. ‘We realiseren ons dat we na de enquête niet direct aan de slag kunnen’, staat in de nota. ‘Maar we verkennen eerst het draagvlak onder bewoners in plaats van plannen uit te werken en achteraf pas te polsen of er draagvlak voor is.’



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief