<p>Willem Poppe is fan van mountainbiken.</p>

Willem Poppe is fan van mountainbiken.

(Foto: Coby Weijers)

Willem Poppe houdt mtb-route Poelbos met groep vrijwilligers begaanbaar

GOES - Net voordat de coronacrisis uitbrak, schafte Willem Poppe voor het eerst een mountainbike aan. “Binnen de kortste keren had ik de smaak van deze sport te pakken”, vertelt de Goesenaar. Om zijn hobby te kunnen blijven uitoefenen in de buurt, onderhoudt hij nu zelfs met een groep vrijwilligers de mountainbikeroute door het Poelbos.

Poppe probeerde het mountainbiken uit, omdat hij graag buiten en in de natuur is. “Ik kwam erachter dat er op een steenworp afstand van waar ik woon een mtb-route was.” Die voorziening in het Poelbos was bij zijn ontdekking alleen wel overwoekerd door onkruid. “Zonde, want het is een prachtige route. Tussen al die bomen kun je goed je stuurmanskunst oefenen en je leert er met de elementen spelen, want de kleigrond maakt de route bij regen spekglad. Je komt er van onder tot boven onder de modder uit.”


Om hulp te zoeken bij het begaanbaar maken en houden van de mtb-track richtte Poppe de Facebook-groep MTB-route Poelbos op. “In het voorjaar voerden we met een man of dertig een paar avonden onderhoud uit. Bedrijven sponsorden ons door bijvoorbeeld een grasmaaier beschikbaar te stellen. De community heeft al zo’n 315 leden. Ik zet daar op wanneer we een avond gaan snoeien en er zijn zelfs mensen die het jammer vinden als ze niet kunnen helpen.” De gemeente Goes is onder de indruk van de vrijwillige inzet. En Poppe hoopt op meer. Hij heeft een plan ingediend bij de gemeente om de route bijvoorbeeld met nieuwe onderdelen uitdagender te maken.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/beveland&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;