<p>Jari van Nieuwenhuijzen (12) is het jongste lid van Muziektheater Zeeland.</p>

Jari van Nieuwenhuijzen (12) is het jongste lid van Muziektheater Zeeland.

(Foto: Jessica Rovers)

Toneeltalent Jari speelt stiefzoon van Michiel de Ruyter: ‘In het begin ben ik even zenuwachtig, maar het gaat altijd goed’

HEINKENSZAND – Weekblad de Bode volgde vorig jaar de voorbereidingen van Muziektheater Zeeland voor de musical ‘Michiel de Ruyter’ op de voet, maar door corona viel het hoogtepunt van het 75-jarig bestaan in het water. Het inmiddels 76-jarig gezelschap hoopt nu op een uitvoering in november. Weekblad de Bode blijft het volgen. Was vorige keer het oudste lid, Jan Fortie, aan het woord, nu is het de beurt aan het jongste lid; Jari van Nieuwenhuijzen (12).


Jari woont met zijn ouders en broertje in Heinkenszand en heeft volgens zijn moeder de weg naar het podium al op jonge leeftijd gevonden. Als kleuter verbaasde en ontroerde hij, tijdens een schooloptreden, zijn juffen met een zelfgekozen lied. “Ik zat op de Telekids Musicalschool”, vertelt Jari. “Daar ben ik in 2016 begonnen en ik heb daar veel geleerd. Mijn moeder zag in 2018, toen was ik negen, dat het Muziektheater iemand zocht voor een rol in Ciske de Rat. Ik heb auditie gedaan en zat bij de laatste vijf. Ik kreeg helaas niet de hoofdrol, maar vond het een hele leuke ervaring en toen ben ik in het ensemble gegaan”.

Bootsjongen

Jari vindt het moeilijk om te zeggen wat hij leuker vindt, maar als hij moet kiezen, kiest hij toch voor toneelspelen. “Ik sta graag op het podium. In het begin ben ik zenuwachtig, maar het gaat altijd goed. Soms is het moeilijk om een stuk te spelen. Je moet je inleven en tekst onthouden. Dat gaat mij gelukkig goed af. Ik begin nu de baard in de keel te krijgen, dus het is afwachten hoe het zingen gaat. Na de zomervakantie zijn de repetities weer begonnen. Elke woensdag en soms op zaterdag komen we samen. We repeteren in Heinkenszand en Goes. Het is leuk om elkaar weer te zien. Wel moeten we alles een beetje opnieuw in ons hoofd zien te krijgen, want het was zo lang geleden”.

In Michiel de Ruyter speelt Jari de stiefzoon van Michiel en de rol van bootsjongen. “Ik heb tekst en ik zing, maar niet solo. Dat vind ik niet erg. Ik heb de rol van bootsjongen erbij gekregen, omdat een paar mensen na de coronaperiode niet zijn teruggekomen. Dat is wel jammer, want het is een gezellige groep. We hebben veel zin in de première op 12 november. Het zou leuk zijn om later een professional te worden, maar dat is lastig. Ik doe nu tweetalig VWO op het Goese Lyceum en ik volg het kunst&cultuurprofiel. Misschien ga ik op school ook wel bij de toneelgroep, maar dat moet ik nog even afwachten”.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/beveland&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;