Afbeelding

‘Night of Remembrance’ in Goes meer dan ooit van betekenis

Algemeen

GOES - De Protestantse Gemeente Goes verzorgt op zaterdagavond 6 november de ‘Night of Remembrance’ (Avond van Herinnering) in de Grote of Maria Magdalenakerk in Goes.

Vanaf 19.00 uur is de kerk geopend voor mensen die een dierbare overledene willen gedenken, of een moment van gedachtenis zoeken. De toegang is vrij en iedereen is welkom. De Grote Kerk is die avond met kaarsen verlicht en ook voor bezoekers zijn kaarsen beschikbaar om die ter nagedachtenis aan te steken. In de kerk is ruimte voor de stille herinnering, een gelegenheid om in alle rust tot jezelf te komen. Ook is er ruimte voor ontmoeting, gesprek en persoonlijke zegen. Tijdens de avond klinkt er op verschillende momenten rustige en meditatieve muziek, onder andere verzorgd vanaf het orgel en door de Maria Magdalena Cantorij.

Met looproutes, verschillende gedachtenisplekken en een ruime opzet van enkele zitplaatsen in de kerk wil de gemeente we rekening houden met de veiligheid voor iedereen. Er zijn vrijwilligers aanwezig om bezoekers te begeleiden. De Night of Remembrance wordt om omstreeks 22.00 uur afgesloten met een nachtgebed. ‘Nu de coronapandemie diepe sporen in de samenleving en in het persoonlijk leven van velen heeft getrokken, spreekt het voor zich dat deze Night of Remembrance meer dan voorheen van betekenis kan zijn voor geliefden, nabestaanden en vrienden’, aldus de gemeente.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief