Nettie en Jan Steenhard met burgemeester Margo Mulder van Goes.
Nettie en Jan Steenhard met burgemeester Margo Mulder van Goes. Foto: Bennie Krajenbrink

Nettie en Jan Steenhard-Schillemans zijn 65 jaar getrouwd: ‘Tijd is omgevlogen’

Door: Britta Janssen Algemeen

GOES -  Nettie en Jan Steenhard-Schillemans uit Goes zijn maandag 65 jaar getrouwd. Burgemeester Margo Mulder van de gemeente Goes ging op bezoek om het paar te feliciteren.

Jan is in 1935 geboren in Goes en Nettie in 1936 in Vlissingen. In 1951 leerden ze elkaar kennen tijdens het wandelen met vrienden en vriendinnen. Na vijf jaar verkering trouwden Jan en Nettie op 23 mei 1957. Ze gingen in Goes wonen en kregen twee dochters; Marga in 1958 en Anita in 1964. Inmiddels hebben ze ook twee kleindochters.

Nadat ze in het huwelijksbootje waren gestapt, stopte Nettie met haar werk bij glashandel Wattee. Dat was in die tijd nog gebruikelijk. Later, vanaf 1971, was ze zestien jaar schoonmaakster op kleuterschool het Mezennest. Jan hielp sinds zijn achtste zijn vader die melkboer was en met paard en wagen klanten bezocht. Tot aan zijn overlijden, in 1970, hielp Jan zijn vader iedere zaterdag. Na de Ambachtsschool werd Jan huisschilder. “Hij is trots op het feit dat hij de buitenzijde van de televisietoeren in Goes in 1957 geschilderd heeft”, vertelt de familie. Na 44 jaar werken ging hij op 58-jarige leeftijd met vervroegd pensioen. 

Zijn dienstplicht vervulde Jan bij het Korps Commandotroepen in Roosendaal. “Dit vervulde hem met veel trots. Iedere vijf jaar ging hij naar de reünie, maar dit is door gezondheidsklachten helaas niet meer mogelijk.” Zijn gezondheid laat het helaas ook niet meer toe om zijn hobby, postduiven, uit te oefenen. “Jan had sinds zijn negende postduiven en daarmee was hij, samen met Nettie, met veel liefde en plezier tot 2018 bezig.” Ook tijdens vakanties, die ze in de buurt en graag samen met familie vierden, ging Jan iedere dag naar huis om zijn postduiven te verzorgen.

Samen hebben Nettie en Jan 23 jaar aan stijldansen gedaan. “Ze deden zelfs mee aan wedstrijden en vielen regelmatig in de prijzen.” Vanaf het moment dat Jan met de vut ging werd oppassen op de kleindochters een nieuwe hobby voor het paar. “Ze zijn blij dat ze, nu ze ouder worden, nog steeds zelfstandig kunnen wonen. Terugkijken op 65 jaar huwelijk, waarin ze altijd lief en leed hebben gedeeld, zeggen ze dat de tijd is omgevlogen.” 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief