Afbeelding
Foto: Britta Janssen

Kunst kijken in de Grote Kerk in Goes

Door: Sandra Broosus Algemeen

GOES - In de Grote Kerk in Goes is de tentoonstelling ‘Goes En-Passant’ tot en met 18 juni te bekijken. Ook Tweede Pinksterdag is de expo open. 

Inmiddels is de 28e editie van Goes En-Passant begonnen en daarmee is het een niet meer weg te denken, jaarlijkse tentoonstelling. De expositie is opgebouwd met werken van kunstenaars van ‘Verrassend dichtbij: Johan Elenbaas uit Wilhelminadorp, Marjan van Garsel uit Heinkenszand, Frans Kegels uit Sas van Gent, Ilse van Loo-Remijn uit Wolphaartsdijk, Jolanda Mateeuwsen uit ’s-Heer Abtskerke, Carmen Milhous uit Goes, Loes Müller uit Rilland, Frida van Overbeeke-Verschuur en Jack Willemsen beiden uit Goes. Zij tonen werk uit verschillende disciplines in de beeldende kunst: schilderijen, gemengde technieken, sieraden, sculpturen, keramiek, glas en roestvrijstaal. 

Demonstraties en rondleidingen

Ook houden de kunstenaars regelmatig demonstraties waarbij het publiek vragen kan stellen en kan kijken hoe bepaald werk tot stand komt. Ook behoren rondleidingen tot de mogelijkheden. De meeste kunstenaars zijn aanwezig om uitleg te geven over hun werk. Inmiddels hebben 65 verschillende kunstenaars hun werk kunnen tonen in deze organisatie. De expo is dagelijks open van 10.00 tot 17.00 uur en de toegang is vrij.

Goes En-Passant is een concept om jaarlijks een tentoonstelling te organiseren die diverse kunstenaars de gelegenheid geeft hun werk te laten zien aan een breed publiek. Kunst wordt eerst getoond in de etalages van diverse Goese ondernemers. Daarna gaat het werk naar de Grote Kerk die daarvoor gratis toegankelijk is. Een van de doelstellingen is om kunst dichter bij de mensen te brengen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief