Afbeelding
Foto: HVZeeland

Bij beroving in Wilhelminadorp waren meerdere mensen betrokken

Door: Ruud Smolders Algemeen

WILHELMINADORP - Bij de beroving gisteravond bij het Zuid-Bevelandse Wilhelminadorp waren in totaal zeker drie daders betrokken, zo maakte de politie bekend. Eén van hen liet de slachtoffers stoppen waarna onder bedreiging goederen werden buitgemaakt.

Een Belgisch echtpaar reed tussen 23.30 en 23.45 uur over de Katseveerweg in de richting van de Deltaweg (N256) toen zij tot stoppen werden gedwongen door een man op een stepje. De man droeg een geel fluorescerend jack of hesje.

Toen het echtpaar hun auto stil had gezet kwamen er nog twee mannen tevoorschijn. De drie bedreigden het echtpaar met (mogelijk) een vuurwapen.

Flinke buit

De slachtoffers werden beroofd van geld, sieraden en persoonlijke spullen en vervolgens gingen de drie daders er in onbekende richting vandoor. De politie werd gewaarschuwd en die startte een onderzoek. Hierbij werden verschillende voorbijgangers gecontroleerd. Ook deden agenten sporenonderzoek op de plaats delict.

De Porsche van het echtpaar werd voor onderzoek weggesleept door een takelbedrijf. Van de twee slachtoffers werd een aangifte opgenomen.

Signalement

Van de mannen die zich bij de man in de fluorescerende kleding voegden, is geen signalement bekend behalve dan dat ze donkere kleding aan hadden. De drie mannen spraken Frans met elkaar. Tot nu toe zijn de mannen nog niet achterhaald. De politie is daarop zoek naar mensen die dashcambeelden hebben gemaakt op de Deltaweg tussen Kats en Goes.

Het gaat om het stuk Deltaweg vanaf de kruising met de ‘s-Heer Hendrikskinderendijk in Goes tot aan de Zandkreeksluizen bij Kats en het maakt niet uit in welke rijrichting u reed op dat moment.

De politie zoekt mensen die gisteravond tussen 19:10 en 19.30 uur en/of van 23:20 tot 23:50 uur hier waren. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief