Foto: Elisabeth de Graag

Fort Ellewoutsdijk opent poorten voor Oeljebroelje

  Actueel

ELLEWOUTSDIJK - Zondag 11 augustus zijn tussen 11.00 en 17.00 uur de poorten van het fort in Ellewoutsdijk open voor het gratis toegankelijke cultuurfestival Oeljebroelje.


Dit jaar presenteren ruim veertig Zeeuwse (amateur)kunstenaars hun werk op de kunstmarkt. Die wordt muzikaal omlijst door artiesten, eveneens van Zeeuwse bodem. Ook zijn er diverse kinderactiviteiten, zoals een speurtocht door het fort, bellenblazen en veren dotten. Verder zijn de korte film 'Broken White' van Wahine Wisse en de fotoserie 'Zeeuwse Meisjes 2019' van Rem van den Bosch, beiden Zeeuwen, te zien.

Muziek

Het festival trapt om 12.00 af met luisterliedjes van het muziekensemble Vier. Daarna is er nog meer muziek, met als hekkensluiter Woodworks De Band. De organisatie van het jaarlijkse cultuurfestival, dat in 2011 voor het eerst plaatsvond, hoopt ruim duizend bezoekers te verwelkomen. Oeljebroelje is een initiatief van de werkgroep van de Culturele Raad Borsele. De werkgroep bestaat geheel uit vrijwilligers die zich vol enthousiasme inzetten voor laagdrempelige cultuur binnen de gemeentegrens, zoals Oeljebroelje en het kleinkunstfestival Op Stoom.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief