Prinses Margriet opent het vernieuwde Bevrijdingsmuseum in Nieuwdorp.
Prinses Margriet opent het vernieuwde Bevrijdingsmuseum in Nieuwdorp. (Foto: Anko Stoffels)

Prinses Margriet opent vernieuwd Bevrijdingsmuseum in Nieuwdorp

  Actueel

NIEUWDORP - Prinses Margriet opent vrijdagmiddag 25 oktober in Nieuwdorp het uitgebreide en heringerichte Bevrijdingsmuseum Zeeland in Nieuwdorp.
 
In 2009 opende ze het toen verbouwde museum. In het Bevrijdingsmuseum Zeeland is de geschiedenis van Zeeland tijdens de Tweede Wereldoorlog te zien. De Slag om de Schelde staat centraal. 


In het nieuwe Bevrijdingspark Zeeland, dat onderdeel uitmaakt van het Bevrijdingsmuseum, staat onder meer de herbouwde noodkerk uit Ellewoutsdijk, een Bailey-brug en Sherman-tanks.

Oorlogsveteranen

In 2019 en 2020 viert Nederland 75 jaar vrijheid en leden van het koninklijk huis wonen diverse vieringen en herdenkingen bij.

Op vrijdag 25 oktober krijgt prinses Margriet na de officiële opening een rondleiding door het nieuwe tentoonstellingspaviljoen van het museum. Ook spreekt zij met een aantal oorlogsveteranen en met vrijwilligers die hebben meegewerkt aan de bouw en de inrichting van het museum.
 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>