Foto: Eugène de Kok

Noord-Beveland zet vier jonge helden in het zonnetje

WISSENKERKE - Nourredin Kalaaji, Joost Mast, Carolien Buijze en Rowan Snoep zijn donderdag in het zonnetje gezet als helden.


Burgemeester Letty Demmers van de gemeente Noord-Beveland had de vier, hun ouders en schooldirecteur Martijn van den Aarsen van de Kamperschouw uitgenodigd op het gemeentehuis, omdat ze onlangs het leven van een vrouw wisten te redden.

Gevallen

Nourredin zag haar liggen in de Nieuwstraat in Kamperland toen hij van school naar huis liep. Ze was gevallen, had overgegeven en sloeg wartaal uit. De 11-jarige Nourredin aarzelde niet, rende terug naar school en vroeg zijn vrienden snel te komen helpen. Ze belden 112 waarna de ambulance snel kwam en de vrouw meenam naar het ziekenhuis.

Trots

Hoe het nu met de vrouw gaat is onduidelijk. Demmers zei dat het jonge viertal sowieso goed had gehandeld. “En daar zijn wij trots op.” Nourredin, Joost, Carolien en Rowan kregen een button in de kleuren van Noord-Beveland met daarop VIP geschreven opgespeld en een bon van de Bruna. “We kunnen jullie wel een pen geven met Noord-Beveland erop, maar daar vinden jullie ook niks aan”, lachte Demmers om serieus te vervolgen. “Jullie zijn een voorbeeld voor iedereen op Noord-Beveland en daarbuiten. Jullie besloten iets te doen in plaats van verder te lopen. Echte helden.”   

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

Verkoopadviseur

Bergen op Zoom

Bezorgers

Wemeldinge

Bezorgers weekbladen

Wemeldinge

Bezorgers weekbladen

Wissenkerke

Bezorgers

Vlissingen

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief