06-gemeentehuis-borsele-01-large
06-gemeentehuis-borsele-01-large

Gemeente Borsele heeft een 'nieuwe' gemeentesecretaris

HEINKENSZAND - Jack Jansen is de nieuwe gemeentesecretaris van de gemeente Borsele.


Hij werkte al bij de gemeente als hoofd ruimtelijke ontwikkeling en was de laatste maanden vervangend gemeentesecretaris. Ko van den Berge, die voorheen gemeentesecretaris was, heeft vanwege gezondheidsklachten een andere functie gekregen binnen het ambtelijke apparaat.

Nieuw

Jansen staat straks aan het hoofd van een nieuwe organisatie. Een paar weken geleden maakte burgemeester Gerben Dijksterhuis bekend dat de structuur wordt omgegooid. Het verouderde directiemodel verdwijnt en maakt plaats voor een platte organisatie met één gemeentesecretaris aan het hoofd.

Domeinen

Daaronder zijn vier domeinen met elk één manager: dienstverlening, ondersteuning, samenleving en ruimte. “Eens in de zoveel tijd moet je jezelf een spiegel voorhouden. Als het aan mij ligt doen we het over vijf jaar weer. Ons huidige systeem zag je rond 2000 veel, maar we zijn veranderd”, zei Dijksterhuis toen hij de veranderingen aankondigde. “We willen als organisatie veel naar buiten en midden in de samenleving staan. Dan is het belangrijk dat je als organisatie logisch bent ingericht.” 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief