Foto: Eugène de Kok

Schilderij van Rembrandt van Rijn te zien in virtueel Goes

GOES - Toen het in de 17e eeuw in het huis aan de Magdalenastraat in Goes hing, was het schilderij ‘De visitatie’ van Rembrandt van Rijn 800 gulden waard. Nu is de waarde onschatbaar, maar is het toch weer te zien in het huidige onderkomen van De Brass.


Dankzij Scalda-student Tim van Zalm is het oude woonhuis van schepen, burgemeester, dijkgraaf en kunstverzamelaar Hieronimus van der Straten tot leven gekomen, in virtual reality.

Wethouder André van der Reest van de gemeente Goes wandelde vrijdagmorgen als eerste in de virtuele wereld door het huis aan de Magdalenastraat. Na een tijdje zoeken vond hij het schilderij van Rembrandt op de eerste verdieping.

Mediavormgeving

Van Zalm maakte het huis uit de 17e eeuw in VR na op verzoek van het gemeentearchief. Het was voor de student mediavormgeving van Scalda een examenopdracht. Wie het resultaat en het schilderij van Rembrandt wil zien moet tussen donderdag en zondag naar festival De Veste Verlicht komen. Van Zalm is daar aanwezig met een VR-bril en helpt de mensen in hun zoektocht.

Tentoonstelling

In december is er een tentoonstelling over Goes in de Gouden Eeuw in het stadskantoor. Ook dan kunnen bezoekers de VR-bril proberen.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief