Foto: Archieffoto

Lidewijde Paris laat Goes op een andere manier lezen

  Cultuur

GOES - Lidewijde Paris leert inwoners van Goes en omstreken zondagmiddag lezen. Ze is om 14.00 uur te gast bij de Tuin van Troje.


De Tuin van Troje is een samenwerkingsverband tussen boekhandels De Koperen Tuin en Paard van Troje. Samen organiseren ze literaire activiteiten. "Er is in Nederland niemand te vinden die zo kan enthousiasmeren als het om lezen gaat als Lidewijde Paris", zeggen eigenaren Manda Heddema en Anthoni Fierloos.

Beeld

Paris doet dat door middel van beeld en geluid, doorspekt met anekdotes en humor. "Boeken zitten vol stille signalen, maar hoe herken je die? En wat bedoelt een schrijver ermee? Iedereen leest vanuit zijn eigen ervaringen en is op zoek naar zijn eigen antwoorden. Toch zijn er aanwijzingen die elke lezer kunnen helpen een tekst anders te lezen", zegt Paris.

Ambassade

Zij is oprichter van de Leesambassade waarmee ze het literaire lezen op een toegankelijke en onderhoudende manier wil promoten.

Ze heeft 25 jaar gewerkt als directeur, uitgever en redacteur bij verschillende uitgeverijen en was journalist, boekverkoper, etaleur en copywriter.

Toegang

De middag is in boekhandel De Koperen Tuin. De toegang bedraagt vijf euro, inclusief consumptie.

Aanmelden kan via info@paardvantroje.nl of info@koperentuin.nl.[ 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief