Foto: Rem van den Bosch

Rem van den Bosch vraagt met portretten aandacht voor kinderleed

  Cultuur

ELLEWOUTSDIJK - In ‘t Kerkje van Ellesdiek opent Leon Riekwell zaterdag de tentoonstelling ‘Kind’ van fotograaf en kunstenaar Rem van den Bosch.


Met de tentoonstelling, met beelden die zijn gebaseerd op het iconische portret van het huilende zigeunerkind, wil hij aandacht vragen voor wereldwijd kinderleed. Er volgen nog een boek en meerdere exposities. “Waarom beweegt het mensen om een gezond West-Europees kind met een traan te zien, terwijl anderzijds een aankondiging op het Journaal dat kinderen in hongersnood leven niet meer raakt?” is een centrale vraag in de tentoonstelling. “Als je wilt dat iets verandert, zal je daar zelf mee moeten beginnen.”

Data

Op verschillende data maakt Van den Bosch portretten van kinderen, met een traan. Hij doet dat in het kerkje.

Deelname is mogelijk voor jongens en meiden tussen de vier en veertien jaar als er toestemming is van beide ouders. Het maken duurt ongeveer tien minuten. Een afspraak maken kan via Anaela Strutz: 06-38303376.

Openingstijden

De data waarop de tentoonstelling is te zien zijn 11 en 25 mei en 8 en 22 juni, steeds tussen 13.30 uur en 16.00 uur. Bezichtiging is ook mogelijk op afspraak. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief