Foto: Coby Weijers

Fans Alwin zijn in zijn tuin eventjes de sterren

  Cultuur

HOEDEKENSKERKE - Wederom zat zijn tuin vol fans. Voor de derde keer had volkszanger Alwin Rennen uit Hoedekenskerke zijn fans uitgenodigd voor een kopje koffie. Zaterdag was het een XXL-editie, want Alwin zit dertig jaar in de muziek en trad zaterdag voor de vijftiende keer op tijdens de Kapelse Dag.


Voor de bezoekers, die van heinde en verre kwamen, bleef het zaterdagmiddag niet bij een kopje koffie met hun favoriete zanger.

Rode loper

Alwin liet hen aan het begin van Hoedekenskerke oppikken met een limousine en op de plek waar ze uitstapten werden ze verwelkomd door een lakei en was de rode loper uitgerold. Eenmaal in de tuin was er naast koffie en een Zeeuwse bolus natuurlijk muziek van hemzelf. "Ik ben een pleaser", zei Alwin Rennen vrijdag, een dag voor zijn tuinfeest. “Ik wil mijn fans bedanken. Zonder hen zou ik niet zijn waar ik nu ben. Zij zijn dan ook de sterren van de middag."

Drummer

Alwin en zijn vriendin Renate organiseerden het feestje vanwege twee jubilea. Zaterdag trad hij voor de vijftiende keer op tijdens de Kapelse Dag en hij zit dertig jaar ‘op de baan’. Hij begon als drummer. Hij zat in tal van new wave- en hardrockbandjes, maar kwam er snel achter dat daarmee het brood niet op de plank zou komen. “Je stond op een platte kar te spelen voor een glas sinas en een broodje frikandel. Ik wilde wel iets meer.”

Bruiloft

Alwin zette de stap naar de amusementsorkesten. Elke week was hij wel ergens op een bruiloft of partijtje te vinden. Ook begeleidde hij in die tijd regelmatig grote namen zoals zangeres Imca Marina. Hoewel hij, naast zijn baan als makelaar en taxateur, een mooi leven als muzikant leidde, begon het te kriebelen.

Cafés

Alwin wilde het liefste voor op het podium staan, als zanger. Hij sprak met enkele bekenden, waagde de gok en ging solo. De afgelopen jaren stond de Zeeuwse volkszanger in cafés, op podia en festivals en piratenfeesten in het hele land. “Het is ongelooflijk wat je meemaakt.” Door toeval maakte Alwin een paar jaar lang deel uit van De Havenzangers. “Dat was een grote kans, want dan maak je opeens deel uit van een duo met honderd procent naamsbekendheid.”

Stapje voor stapje

Inmiddels timmert hij alweer een paar jaar aan de weg als Alwin. Zo’n honderd keer per jaar treedt hij op. “Voor tien of vierduizend man, dat maakt me niet uit. Ik geniet van elk optreden.” Alwin is tevreden, maar blijft dromen. “Ik werk met de beste muzikanten en producers en kom steeds een stapje hoger. Mijn laatste singles komen steevast in de top dertig en als ik iets nieuws uitbreng krijg ik uitnodigingen van wel veertig lokale radiostations, waar ons publiek zit. Dat vind ik bijzonder. Het is de beste ongeschoolde arbeid die je maar kunt vinden.” 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief