Foto: Rijnhout Media

Bromfietser scheurt door centrum van Goes: agenten zetten achtervolging in

  Politie

GOES - Een 30-jarige bromfietser is maandagmiddag in de Nieuwstraat aan de kant gezet nadat hij gevaarlijk rijgedrag vertoonde. Toen agenten een speekseltest wilden afnemen, weigerde de man.


Omstreeks 17.15 uur zagen agenten de man met flinke snelheid door het centrum van Goes rijden. Hierop zetten de agenten de achtervolging in. In de Nieuwstraat kunnen zij de man staande houden. 

Uit een blaastest kwam naar voren dat de man geen alcohol gedronken had. Toen agenten een speekseltest wilden afnemen bij de man, weigerde hij dit. Hierop is de man aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar heeft een arts een bloedmonster van hem afgenomen. Dit monster wordt onderzocht door het NFI. 

Zodra de uitslag daarvan binnen is bepaalt de Officier van Justitie wat de verder stappen zijn die tegen de verdachte ondernomen moeten worden. De man heeft een verklaring afgelegd en is op dinsdagochtend weer in vrijheid gesteld.

De man kreeg een rijverbod van 24 uur. Zijn bromfiets is in beslag genomen voor technisch onderzoek en er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>