Afbeelding
Foto: Leonard Passchier

Werkzaamheden aan kruispunt Patijnweg van start

Door: Eugene de Kok Algemeen

GOES - De werkzaamheden aan het kruispunt van de Patijnweg en Buys Ballotstraat in Goes beginnen eind februari.

Woensdag 17 januari is er een informatieavond in Kloetinge.

Het kruispunt is al jaren een bottleneck. In de spitsuren staat het vaak vast in de Buys Ballotstraat en het is bovendien onoverzichtelijk. Met de reconstructie wil de gemeente dat het veiliger wordt voor alle deelnemers en dat het verkeer sneller doorstroomt.

Vorig jaar zijn al voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd, maar eind februari worden de veranderingen daadwerkelijk zichtbaar.

Rijstrook

Op de Patijnweg komt er een extra rijstrook die de stad uitgaat. Daardoor kan het verkeer uit alle richtingen vlotter doorrijden. Ook wordt de oversteek voor fietsers duidelijker gemaakt. Er komt een fietsstraat vanuit de Koningin Wilhelminastraat tot de rotonde bij de brandweerkazerne. Bovendien kunnen fietsers voortaan halverwege de oversteek even wachten. Op de Buys Ballotstraat worden de tweewielers eerder gescheiden van de automobilisten.

Derde fase

Er volgt nog een derde fase van werkzaamheden. Komend najaar wordt de spoorwegovergang aangepakt. De informatieavond vindt volgende week woensdag plaats in verenigingsgebouw Amicitia in Kloetinge van 19.00 uur tot 20.30 uur.

Er zijn deskundigen aanwezig van de aannemer en de gemeente Goes. Aanmelden kan via m.van.leeuwen@goes.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief