Afbeelding
Foto: Picasa

Inspiratie-expeditie voor Borselse verenigingen

Door: Britta Janssen Algemeen

HEINKENSZAND - Borsele Beweegt roept verenigingen in de gemeente Borsele op om op woensdag 28 februari mee te gaan op expeditie.

Via de expeditie wil Borsele Beweegt vernieuwende ideeën van (sport)verenigingen, lokale organisaties en dorpen stimuleren én helpen uitvoeren. 'Onder de naam Expeditie Borsele inspireren verenigingen elkaar en dagen ze elkaar uit om te komen tot vernieuwende initiatieven', laat de gemeente Borsele weten. Borsele Beweegt ondersteunt en begeleidt de beste ideeën van idee tot en met realisatie.

Kracht


'Borsele Beweegt gelooft in de kracht van verenigingen. Ze zorgen voor ontmoeting, verbinding en plezier en dragen daarmee bij aan krachtige en sociale dorpen in Borsele.' De kracht van een vereniging is enorm, maar tegelijkertijd groeit de druk op leden, vrijwilligers, financiën en de toenemende vraag naar een meer maatschappelijke rol. 'Dit vraagt om vernieuwing. Deze vernieuwing richt zich niet alleen op de vereniging zelf, maar zeker ook in de samenhang en samenwerking met andere lokale organisaties.'

Bijeenkomst


Borsele Beweegt houdt woensdag 28 februari een bijeenkomst voor clubs waarbij de aanwezigen onder meer het spel Expeditie V spelen. 'Dat zal leiden tot concrete vernieuwende ideeën die aan elkaar worden gepresenteerd.' Daarnaast wordt iedereen uitgenodigd om binnen de vereniging, eventueel samen met andere organisaties, een vernieuwend idee uit te werken.
De bijeenkomst in de Stenge in Heinkenszand duurt van ongeveer 18.45 tot 21.00 uur. Klik hier voor aanmelding.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief