Afbeelding
Foto: Provincie Zeeland

Begeleidend konvooi voor Zeeuwse landbouwers ook in 2018

Door: Mura Kuijpers Algemeen

ZEELAND - Landbouwers kunnen ook in 2018 onder begeleiding van een konvooi over de Zeelandbrug rijden. Wel is gekozen voor een andere opzet, dan waar mee gestart was in de pilot van vorig jaar.

Dat heeft de Provincie Zeeland besloten na overleg met vertegenwoordigers van de landbouwsector. Uit evaluatie bleek dat de gekozen opzet in de vorig jaar gehouden pilot niet helemaal voldeed aan de behoeften van de landbouwers.

Met name het beperkte aantal vaste tijden uit de konvooiregeling bleken een struikelblok. Daarom kunnen landbouwers in 2018 elke werkdag meerijden met een konvooi, die zowel in de ochtend als avond rijdt. In 2017 was er alleen op dinsdag, woensdag en donderdag een konvooi.

"De agrarische sector is van oudsher belangrijk voor Zeeland. Agrarische bedrijven en loonwerkers die aan weerszijden van de Oosterschelde hun werk hebben, moeten met regelmaat de Zeelandbrug over. We willen hen een vlotte en veilige route van noord naar zuid aanbieden, die ook de veiligheid en snelle doorstroming voor andere weggebruikers garandeert”, aldus gedeputeerde Harry van der Maas.

De nieuwe regeling gaat in op 12 maart. Vanaf dan kunnen ritten aangevraagd worden tussen Colijnsplaat en Zierikzee en terug.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief