Afbeelding
Foto: Scheldeoord Baarland

Camping Scheldeoord wil 32 Scheldesuites op dijk bij Westerschelde bouwen

Door: Eugene de Kok Algemeen

BAARLAND - Robert Northolt van comfortcamping Scheldeoord in Baarland wil op de dijk een nieuw strandpaviljoen De Landing neerzetten en daarnaast zestien cottages met elk twee zogenoemde Scheldesuites.

et college van burgemeester en wethouders van de gemeente Borsele is enthousiast en wil meewerken aan het plan. De provincie en Waterschap Scheldestromen staan ook zeker niet onwelwillend tegenover het plan, maar er zijn nog enkele hobbels te nemen. “Maar het is voor mij niet echt een vraag of ze er komen, eerder wanneer”, zegt Northolt.

Bescherming

Wethouder Ad Schenk is het daarmee eens. Eerst moet uit onderzoek blijken wat er aan de dijk langs de Westerschelde moet gebeuren in het kader van het hoogwaterbeschermingsprogramma. De gemeente en Northolt verwachten later dit jaar duidelijkheid. De campingeigenaar hoopt over een jaar of twee te kunnen beginnen met de bouw.

Soldaten

Zowel hij als de gemeente zien het als een kwaliteitsslag. Northolt denkt dat de Scheldesuites onder meer interessant zijn voor (klein)kinderen van bijvoorbeeld Canadese oud-soldaten, die de Slag om de Schelde hebben meegemaakt. “We hebben nu al regelmatig mensen uit Canada en Schotland op bezoek in De Landing. Wat zou er voor hen mooier zijn dan dat ze kunnen slapen op de plek waar in de Tweede Wereldoorlog hun familieleden aan land zijn gekomen om te vechten tegen de Duitsers?”

Modulair

De cottages en De Landing moeten modulair worden gebouwd, zodat ze altijd zijn af te breken, en blijven in eigendom van Scheldeoord. Ze worden dus niet verkocht aan particulieren. “Als de inzichten over bouwen op een dijk over bijvoorbeeld 30 of 40 jaar veranderen, kan ik ze altijd weghalen. Het plan is dus omkeerbaar. Dat zie ik als een groot voordeel.”

Chalets

Naast zijn plannen voor op de dijk is Northolt druk bezig met het vernieuwen van zijn camping. Zo worden er deze week nieuwe chalets geplaatst op de camping. “Als ondernemer moet je niet stilzitten.”

Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief