Afbeelding
Foto: Leonard Passchier

Goes houdt 1,2 miljoen euro over aan 2017

Door: Eugene de Kok Algemeen

GOES - De gemeente Goes houdt 1.271.000 euro over aan 2017. Het overschot laat volgens wethouder Loes Meeuwisse zien dat Goes financieel op de goede weg is. Er is weer ruimte voor investeringen en nieuw beleid.

De zwarte cijfers zijn te danken aan uitgestelde investeringen en hogere inkomsten door erfpacht. Dat laatste heeft zo’n vier ton extra opgebracht. “Het laat zien dat er sprake is van een bloeiende woningmarkt”, zegt wethouder Loes Meeuwisse. “Het is één van de signalen, die laten zien dat het Goese economische klimaat verbetert.”

Ze is opgelucht over het resultaat over 2017. Goes heeft een paar moeilijke jaren gekend, heeft miljoenen moeten bezuinigen, maar is financieel weer op de weg terug. “De noodzakelijke, ingrijpende bezuinigingsoperatie van de afgelopen jaren verdient zich nu terug.”

Sociaal domein

Een van de grootste kostenposten is het sociaal domein. Volgens Meeuwisse heeft haar gemeente meer grip gekregen op de uitgaven aan bijvoorbeeld jeugdzorg en de wmo. “Eerder dit jaar verwachten we een negatief resultaat, maar door bij te sturen hebben we geld over.”

Algemene middelen

Toen het er vorig jaar op leek dat de gemeente rode cijfers zou gaan schrijven in het sociaal domein besloot ze 1,4 miljoen euro extra te storten. Goes heeft echter nu 2,8 miljoen euro over en besloten om 1,4 miljoen weer over te hevelen naar de algemene middelen. “We draaien eigenlijk weer terug wat we toen hebben gedaan.”

Goes stort het overschot van 1.271.000 euro in de algemene reserve.   



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief