Afbeelding
Foto: nelleke volker

Zeeuwse gemeenten zoeken vrijwilligers voor Tiny Forests

Door: Eugene de Kok Algemeen

GOES - De gemeenten Borsele, Goes, Noord-Beveland, Middelburg en Terneuzen en IVN Natuureducatie zoeken mensen die willen helpen met de aanleg en het onderhoud van de Tiny Forests.

Zij gaan daarvoor samenwerken met scholen, verenigingen en omwonenden. In de gemeenten komt een minibos ter grootte van een tennisbaan. Goes krijgt er zelfs twee.

Realiseren

De Zeeuwse gemeenten horen bij de eerste twaalf locaties in Nederland waar de Tiny Forests worden aangeplant. De eerste wordt deze winter aangeplant. Voor 2021 volgen de andere vijf. In Nederland worden in de toekomst veel meer Tiny Forests aangelegd. Doel is om er 100 in vier jaar te realiseren.

IVN heeft 1,85 miljoen euro van de Postcodeloterij gehad voor het plan. “De minibossen zijn bij uitstek geschikt om mens en natuur te verbinden. We willen dat elke buurt zijn eigen minibos krijgt, zo komt de natuur steeds dichterbij”, zeggen initiatiefnemers.

Zoogdieren

De bosjes moeten prettige plekken worden voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Zij kunnen bijvoorbeeld bij het bos een buurtbarbecue organiseren. Aanmelden als initiatiefnemer kan via deze link



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief