Afbeelding
Foto: Coby Weijers

Westsingel baadt tijdens Nigthrun Goes in het licht

Door: Eugene de Kok Algemeen

GOES - Deelnemers aan de vijfde Nightrun Goes komen vrijdag 26 oktober weer voor veel verrassingen te staan. In de bocht van Ravelijn De Groene Jager naar de Westsingel kunnen ze zeker het nodige verwachten, belooft bewoner Hans Hüber. Hij en zijn buren zijn al weken bezig om iets moois te maken voor de hardlopers en wandelaars.  

Sabine Maas van Stichting Jayden vroeg een paar maanden geleden grappend aan Westsingel-bewoner Albert Boonman of hij samen met zijn buren iets wilde doen voor de Nightrun Goes. De medewerker van de gemeente Goes pakte de handschoen meteen op en trommelde zijn buren op. “We gaan heel goed met elkaar om”, zegt Hans Hüber over het stukje straat aan de Westsingel.

Goes-Azië 

Elk jaar ondernemen ze wel iets samen. Zo vonden ze het vorig jaar jammer dat ‘hun’ Westsingel niet mee mocht doen aan het festival De Veste Verlicht tijdens Goes-Azië. “We hebben toen maar ons eigen Thaise lichtfestival gehouden.” De Nightrun Goes van Stichting Jayden komt voor het eerste langs hun huizen op de Westsingel. “Het leek ons leuk om mee te doen, ook omdat het voor het goede doel is. Iedereen kent helaas wel iemand die te maken heeft gehad met kanker.”

Lichtjes

De buren hebben inmiddels een paar leuke ideeën. Welke dat zijn, verklapt Hüber niet, maar de hardlopers en wandelaars zullen in ieder geval genieten van het stukje straat tussen Ravelijn de Groene Jager en de afslag naar De Kring, de school waar het deelnemersveld doorheen loopt. “We hebben veel lichtjes in allerlei kleuren, een grote tent en nog veel meer. De gezellige sfeer zal passen bij ons stukje straat.” Hüber weet niet wat hij moet verwachten van het evenement zelf, maar heeft zin in het opbouwen en in de avond zelf. “Wij maken er een feestje van. Wie weet doen we volgend jaar weer meer als het parkoers hier weer langs komt. Als we iets leuks kunnen organiseren, doen we dat.”

Spektakel

De Nightrun Goes vindt vrijdag 26 oktober voor de vijfde keer plaats. Het belooft opnieuw een spektakel te worden met veel licht- en geluidseffecten, verrassingen en optredens van artiesten. Het parkoers is zes kilometer lang en begint en eindigt op de Grote Markt in Goes. Kinderen tot twaalf jaar betalen vijf euro om mee te doen, daarboven bedragen de inschrijfkosten vijftien euro. De opbrengst gaat in zijn geheel naar Stichting Jayden, de strijdt tegen neuroblastoom kinderkanker.

Meer informatie en inschrijven: www.stichtingjayden.nl.



 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief