Afbeelding
Foto: Bennie Krajenbrink

Studenten gaan inwoners Heinkenszand peilen over dorpshart en voorzieningen

Door: Eugene de Kok Algemeen

HEINKENSZAND - Studenten van de HZ University of Applied Sciences gaan inwoners van Heinkenszand ondervragen over dorpsvernieuwing.

Ze zetten een enquête uit met vragen over onder meer voorzieningen, sociale en culturele activiteiten en of inwoners wel of geen behoefte hebben aan een ontmoetingspunt.

Ook gaan de studenten in gesprek met mensen uit een aantal doelgroepen en houden ze een aantal spreekuren in de bibliotheek. In december maken ze een rapport dat in januari wordt gepresenteerd. Aan de hand daarvan kijkt de gemeente Borsele wat ze kan doen.

Werkgroep

Het onderzoek is een verzoek van de werkgroep dorpsvernieuwing, die is gevormd naar aanleiding van Borsele 2030. Tijdens de eerste avond in het kader van dat project gaven inwoners aan dat ze een dorpshart missen in Heinkenszand. “Ook vroegen ze om meer beleving in het winkelbestand en zeiden ze dat er een gebrek is aan parkeergelegenheid”, aldus Dook Noij, voorzitter van de werkgroep. “Verder blijkt dat er veel activiteiten zijn op het gebied van ouderenzorg, sociale ondersteuning, welzijn, recreatie en cultuur, maar dat deze activiteiten veelal op zichzelf staan en slecht bekend zijn onder de inwoners.”

Winkels

De enquêtes liggen vanaf zaterdag 3 november in de winkels The Readshop, Zo Maar Leuk, Kledingzaak ‘t Mereltje, DA Drogisterij en Etos. Hij komt dan ook online.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief