Foto: Gemeente Borsele

Gratis grijpers voor zwerfafval in kernen Borsele

LEWEDORP - Elk dorp in Borsele krijgt van de gemeente een opruimset voor zwerfafval.


Wandelclub WZC in Lewedorp kreeg donderdag uit handen van wethouder Kees Weststrate de eerste set.

De gemeente deelt ze uit na vragen van inwoners. “We vinden het een mooi initiatief dat aansluit bij het Zeeuws jaar van het afval. Zo houden we met zijn allen onze gemeente schoon”, zegt Weststrate.

Ophalen

De opruimsets komen over het algemeen te liggen in de dorpshuizen. In ‘s-Gravenpolder kan de set worden opgehaald bij het Vrijwilligershuis, in Heinkenszand bij het gemeentehuis en in Ellewoutsdijk wordt gewacht tot de verbouwing van het Van Hattumhuis is afgerond. Inwoners die zwerfafval willen opruimen kunnen om de spullen vragen.

Afvalzakken

Per dorpshuis zijn er acht grijpers, acht hesjes en twee sets afvalzakken beschikbaar. Deelnemers kunnen het zwerfafval thuis weggooien of laten ophalen door de gemeente.  Dat kan door een melding openbare ruimte te doen via de app Buitenbeter op de telefoon of via www.borsele.nl. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief