Dalilah Abdoun in haar yogastudio in de Stalstraat. FOTO AICHA ABDOUN
Dalilah Abdoun in haar yogastudio in de Stalstraat. FOTO AICHA ABDOUN (Foto: Aicha Abdoun)

Kleine stukjes worden één in de Stalstraat in Goes

GOES - Iedereen kent het gebouw, al heeft het jaren leeg gestaan en oogde het verwaarloosd. Dalilah Abdoun heeft onlangs met haar yogastudio haar intrek genomen in de Stalstraat 23 in Goes, het pand 'met het bruggetje'.


Vrijwel elke dag geeft Dalilah Abdoun yogalessen in haar studio in de binnenstad van Goes. “Maar ik ben hier niet hele dagen”, vertelt ze. Daarom verhuurt ze het pand aan andere, kleine ondernemers. Het bleek een gat in de markt. Dat spiritueel centrum ‘t Westlicht, die er ook voor deze doelgroep was, vorig jaar moest vertrekken uit haar onderkomen in de Singelstraat hielp mee.

In de Stalstraat kun je terecht voor pilates-lessen, holistische massages, theatertraining, kinderyoga en therapeutische kinderyoga, innerdance en Tai Chi en Qi Gong. “Het zijn allemaal kleine stukjes van hoogstens een paar uur per week. Daar krijg je geen groot bedrijfsverzamelpand mee vol.”

Activiteiten

Het gebouw in de Stalstraat, tussen de Grote Markt en Wijngaardstraat, is daar wel voor geschikt. Wie naar boven loopt ziet één grote ruimte, waar onder meer de yogalessen plaatsvinden. Daarnaast is er een keukentje, een toilet en een massageruimte.

Zonnepanelen

Op het dak liggen zonnepanelen en Abdoun maakt gebruik van warmtepompen om de zaal op temperatuur te krijgen. In het kenmerkende bruggetje staat een bankje dat gebruikers zicht geeft op de - overigens stille - Stalstraat. “Het is hier heerlijk rustig. Dat heb je nodig voor de activiteiten die hier zijn. Ik kom uit de Manhuispoort waar het altijd druk was, ook op straat. Hier hoor je bijna niks.”

Bende

Abdoun en haar vrienden hebben weken van bloed, zweet en tranen gestoken in de verbouwing. “Het was een ontzettende bende, alsof de wereld had stilgestaan. Er was zeker twintig jaar amper iemand binnen geweest”, zegt ze. Alleen de glas-in-lood-ramen en houten balken aan het plafond zijn in tact gebleven. Op één van de balken staat 1837. Dat doet vermoeden dat het pand in ieder geval zo oud is. “Maar verder is er heel weinig over bekend”, zegt Abdoun.

Tenten

Mensen hebben haar verteld dat het een danszaal was van hotel-café-restaurant De Korenbeurs was, dat tot begin jaren ‘80 op de Grote Markt zat, en is er jaren later zelf wel eens geweest toen Brammetje Dump daar zijn tenten liet zien.

Nu is het een klein spiritueel centrum. “Als er mensen op zoek zijn naar een ruimte kunnen ze bellen, maar uitbreiden hoeft niet per se. Ik heb mijn handen vol aan de yogalessen.” Abdoun geeft integrale yoga en meditatie. Het is een combinatie van lichaam-, adem- en concentratie-oefeningen, ontspanning en meditatie. meer informatie is te vinden op www.dalilah.nl. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief