Archieffoto: Gail Jeremiasse

Minste kans op gestolen fiets in Zeeland

GOES - Van alle provincies in Nederland worden in Zeeland relatief de minste fietsen gestolen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Fietsersbond en beslist.nl.


Met 12 diefstallen per 1.000 inwoners staan fietsen nergens in Nederland veiliger dan in Zeeland. Andere veilige provincies zijn Friesland en Drenthe: 22 diefstallen per 1.000 inwoners. Noord-Holland is een stuk minder veilig voor de tweewieler met 73 diefstallen per 1.000 inwoners.

Het grootste risico op het verdwijnen van je fiets loop je tijdens het winkelen. 29 procent van alle fietsdiefstallen vinden namelijk plaats nabij winkelgebieden. Ook worden er veel fietsen gestolen bij treinstations en rond de eigen woning. Deze twee locaties staan op de tweede en derde plek van populaire jachtgebieden van fietsendieven. Bij beide plekken vinden 21 procent van alle fietsdiefstallen plaats.

Een overzicht van alle fietsdiefstallen in Nederland is te vinden op onderstaande infographic van Fietsend Nederland:

Infographic fietsen 2019

Infographic: Fietsen 2019, meisjesfietsen 24 inch en andere fietsen kopen door beslist.nl


 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief