Afbeelding
Foto: Eugène de Kok

Kinderen en betrokkenen vieren start bouw kindcentrum Kloetinge

Door: Eugene de Kok Algemeen

KLOETINGE - Aan de Zomerweg in Kloetinge hebben de kinderen van de Kloetingseschool, hun ouders, leerkrachten en mensen van de gemeente Goes, Kibeo, architectenbureau Rothuizen, scholenkoepel Albero en Bouwgroep Peters donderdag gevierd dat de bouw van het IKC is begonnen.

Het integrale kindcentrum moet aan het einde van dit jaar de deuren openen.

De oudste en jongste leerling van de school overhandigden donderdag een capsule met spulletjes en verhalen van de leerlingen aan de uitvoerder die beloofde deze in te graven.

Omwonenden

Over het IKC is veel gesproken. Omwonenden protesteerden onder meer vanwege de gevreesde overlast en het verkeer. “Maar toen we alles eenmaal goed hadden uitgelegd merkten we dat het draagvlak toenam”, zei wethouder André van de Reest van de gemeente Goes. “Nu gaat alles hartstikke snel.”

Groen

Het IKC wordt een duurzaam gebouw, omringd door groen. Op het dak liggen straks tientallen zonnepanelen. “Het is de eerste aardgasloze school van de gemeente Goes.” De kosten van de bouw bedragen een kleine drie miljoen euro. In het gebouw komen de kinderen van de Kloetingseschool en een locatie van Kibeo.





 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief