patrijs
patrijs Foto: Alex Wieland

Agrarische natuurverenigingen zoeken vrijwilligers om vogels te tellen

Sport en vereniging

'S-GRAVENPOLDER - In Zeeland ligt circa 1000 ha aan maatregelen om de natuur in het agrarisch gebied een duwtje in de rug te geven. Het meest bekend zijn de akkerranden voor de patrijs en de veldleeuwerik. Maar er zijn ook natte weilanden voor weidevogels, dijken voor struweelvogels en vleermuizen en drinkpoelen voor amfibieën. Landbouwers en particuliere grondgebruikers uit heel Zeeland zijn verenigd in Poldernatuur Zeeland en zijn nu 3 jaar bezig met het beheren van deze natuurobjecten.

Poldernatuur Zeeland is op zoek naar vrijwilligers die de deelnemers willen helpen met het monitoren van de natuurwaarden. Het meest voorkomende werk is het tellen van vogels. Dit gebeurt deels in de broedtijd en deels in de winter. Zo kunnen we bepalen of de maatregelen op de juiste plaats liggen en goed functioneren. Binnenkort starten in iedere regio in Zeeland met voorlichtingsbijeenkomsten. Hier wordt uitleg gegeven over het agrarisch natuurbeheer en over het monitoren. Na een presentatie gaan we het veld in. Als u interesse heeft om Poldernatuur Zeeland hierin te ondersteunen kunt u een mailtje sturen naar info@poldernatuurzeeland.nl.

De eerste bijeenkomst is bij Agrarische Natuurvereniging Milieucoöperatie Zak van Zuid-Beveland op maandagavond 29 april, 19.00 uur in het Trekkermuseum te ‘s-Gravenpolder.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief