kattendijke-ben-biondina
kattendijke-ben-biondina

Aanleg van landgoed bij Kattendijke mag doorgaan

Door: Eugene de Kok Algemeen

KATTENDIJKE - De bouw van een landgoed bij Kattendijke mag doorgaan van de gemeente Goes.

Dat zegt het college van burgemeester en wethouders nu alle inspraakreacties op een rij zijn gezet en beantwoord. Tegen de plannen van initiatiefnemer Guido Govaert werden de nodige bezwaren ingediend.

Petitie

Twee inwoners begonnen vorig jaar een petitie, die door 136 mensen is ondertekend. Zij zijn onder meer bang dat het landgoed het dorpsgezicht aantast. Het college denkt dat dat meevalt, zegt ze in antwoord op de inspraakreacties.

Ze vindt het geen verslechtering. “De initiatiefnemers denken ook dat dit een opening is om in de toekomst meer te doen in het open weiland”, zegt wethouder Derk Alssema van de gemeente Goes. “Dat is nadrukkelijk niet aan de orde.”

Weiland

Het college vindt dan ook dat de aanleg ondanks de bezwaren door kan gaan. Govaert wil aan de rand van Kattendijke, op een stuk weiland tussen het dorp en de Oude Zeedijk, een landhuis neerzetten met een bijgebouw. Rondom de gebouwen komt een park dat voor het grootste deel toegankelijk is voor inwoners.

Haag

Govaert heeft een aantal toezeggingen gedaan naar aanleiding van de inspraakreacties. Zo komt er een Zeeuwse haag in plaats van een strakke beukenhaag, wordt het terrein niet meer dan één meter opgehoogd en blijven de waterlopen liggen zoals nu het geval is.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief