Afbeelding
Foto: Bennie Krajenbrink

Borsele wil overwoekerd huis aan Molendijk slopen

Door: Eugene de Kok Algemeen

‘s-HEERENHOEK - Het college van burgemeester en wethouders in de gemeente Borsele wil het met takken overwoekerde, vervallen huis op de hoek van de Molendijk en Burgemeester Timansweg in ‘s-Heerenhoek kopen en vervolgens slopen.

De vrouw die er jaren heeft gewoond is al een tijdje weg. Sindsdien staat het huis (op foto tijdens de carnavalsoptocht) leeg. “De toestand van de woning is dusdanig slecht dat het een gevaar is voor omgeving”, zegt wethouder Kees Weststrate.

Overkant

Het college wil 117.000 euro voor het huisje, het stuk schuur en een stukje grond aan de overkant betalen. De prijs is na onderhandelingen met behulp van taxateurs tot stand gekomen. “We zijn het gesprek met de eigenaar aangegaan en hebben het allemaal op de warme manier gedaan. Als je het gesprek aangaat duurt het langer, maar we zijn blij met dit resultaat.”

Sloerand

Omdat het huis wordt gesloopt, kan de gemeente het budget voor dorpsvernieuwing er niet voor gebruiken. Ze stelt daarom voor de reserve Sloerand er voor in te zetten. Weststrate hoopt dat de gemeente een subsidie à la de provinciale impuls wonen, waarmee de afgelopen jaren honderden vervallen woningen zijn gesloopt, kan krijgen. “Toen we begonnen met dorpsvernieuwing was deze locatie één van de prioriteiten van de gemeenteraad. Iedereen kent het huisje.”

Veiligheid

Als de raad akkoord gaat komt er niets voor de woning terug. “Het is een hele lastige hoek. Je ziet slecht of er iets aankomt op de Molendijk. We willen de verkeersveiligheid dan ook verbeteren.”  


 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief