Afbeelding

Oud-Tovaal houdt de jonge garde onder de duim

Sport en vereniging

GOES - De Goese Rugbyclub Tovaal sloot het seizoen op traditionele wijze af op zaterdag 18 juni.

Voor de jeugd waren er op sportpark Het Schenge Highland Games, een springkussen en korte zangcompetitie tegen de senioren. De senioren kwamen uit tegen Oud-Tovaal, dat bestond uit oud-spelers en oudere spelers van de Goese rugbyvereniging, die over 2 jaar het 40-jarig bestaan viert. Vooraf leek de oude garde het af te gaan leggen tegen de veel snellere huidige selectie, maar na try's van Bert Bakker en Matthijs van Roemburg en een conversion van oud-international Arko Hoondert, nam Oud-Tovaal een 12-0 voorsprong. Jorian Broekmeijer bracht Tovaal terug tot 12-7, maar Arko Hoondert die zijn carrière op het hoogste niveau in Nederland onlangs beëindigde, bracht het verschil weer op 10 punten. Ernst Berman bracht de achterstand weer terug tot 17-12. Bij die stand leek alles nog mogelijk, maar try's van Matthijs van Roemburg en Sjoerd Wartena en een benutte conversion van Arko Hoondert beslisten het duel definitief in het voordeel van de oude garde. Vlak voor het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Daan van Gorp, bepaalde Veron de Wild de eindstand op 29-17.

Voorafgaand aan de afsluitende barbecue, werden Ryan Hooijman en Sander van Stee verkozen tot cub en junior van het seizoen.

Voor de Goese Rugbyclub Tovaal volgt er een korte zomerstop om op adem te komen, maar op vrijdag 1 juli hervatten zowel de senioren als de colts al de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Voor informatie over de Goese Rugbyclub Tovaal, waar spelers vanaf 5 jaar de rugbysport kunnen bedrijven, kan terecht op www.tovaal.nl of een mail sturen naar info@tovaal.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief