Keurslager Cees Mol pakt elf keer goud op Slavakto

  Bedrijvig Nieuws

GOES – Keurslager Cees Mol heeft tijdens de nationale vakwedstrijd Slavakto net naast de titel ‘Zeeuws kampioen’ gegrepen. Elf produCten, waaronder de spareribs, rookworst, trapistenkaas-salade, erwtensoep, grillworst en filet american, werden beloond met een eerste plaats. Dit jaar waren er meer dan 2400 inzendingen die door veertig man drie dagen lang gekeurd werden.


“Het product wordt twee keer gekeurd”, legt eigenaar Cees Mol uit. “De producten worden echt onder de loep genomen. Meedoen aan zulke wedstrijden stimuleert om iedere keer weer met een verbeterd product te komen, net zolang tot het perfect is. Ik doe mee omdat ik denk dat het haalbaar is Zeeuws kampioen te worden en om bevestiging te krijgen van mijn producten. Door middel van de kampioenschappen blijf je jezelf een spiegel voorhouden.” De slagerij werd 27 jaar geleden gestart door de ouders van Cees. “Ik ben dertien jaar geleden teruggekomen naar Zeeland en heb toen de zaak gedeeltelijk overgenomen. Wat onze slagerij onderscheidt van andere is denk ik het feit dat wij vleesproducten uit de regio leveren van de beste kwaliteit. Ons rundvlees komt uit Hoek en het varkensvlees uit Zierikzee. We willen de klanten een eerlijk en diervriendelijk verhaal kunnen vertellen. Daarnaast hebben we allerlei speciale producten en maaltijden en maken we ons vleeswaren en salades op ambachtelijk wijze nog helemaal zelf.” Volgens Cees is het niet alleen belangrijk wat je verkoopt, maar ook hoe. “Iedere klant moet tevreden naar buiten gaan. We laten ook altijd veel proeven, zodat de mensen kennis kunnen maken met onze producten. We gaan vaak de straat op. Mensen hier zijn wat terughoudend wat nieuwe producten betreft, maar als ze eenmaal geproefd hebben, weten ze ons te vinden.”

Acties De producten van Slagerij Mol zijn constant in ontwikkeling. Werden er vroeger veel speklappen en karbonades verkocht, tegenwoordig wil de klant een veel breder en verfijnder aanbod. “Je moet creatief zijn als slager. Van iets dat lomp en groot is, moet je iets moois zien te maken”, aldus Cees. “Commercieel worden we begeleid door de brancheorganisatie Keurslager en ook kijk ik veel bij collega’s hoe zij het doen.” Volgens Cees zijn vooral de specialiteiten in trek tegenwoordig. Hoofdkaas en vette worst wordt niet meer verkocht. “We verkopen bijvoorbeeld veel salades, wel 300 kilo in de week. Ik wil niet opscheppen, maar we zijn gewoon hartstikke trots op onze zaak. We zijn de laatste jaren alleen maar gegroeid.” De sleutel naar dit succes is volgens hem een combinatie van geluk, kwaliteit en service. Bij Slagerij Mol zijn er wekelijks nieuwe acties. Zo krijgen klanten volgende week de tweede rookworst gratis en is deze week de filet american, grillworst en boerenham in de aanbieding. De komende zes weken zal er rond al de winnende producten een actie zijn. Omdat de slagerij zijn huidige locatie ontgroeid is, zal in de eerste week van januari een nieuwe vestiging geopend worden in het oude Aldi-pand. Ook dan zullen er volop acties zijn.

Slagerij Mol. Oostwal 36, Goes. Telefoon: 0113-211667. Website: www.mol.keurslager.nl.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief