Foto: Leonard Passchier

Gratis exemplaar 'Ronja' voor Goese en Kapelse kinderen

  Cultuur

GOES - Kinderen uit de groepen zeven en acht van basisscholen in de gemeenten Goes, Borsele, Noord-Beveland, Reimerswaal en Kapelle krijgen binnenkort het boek ‘Ronja de roversdochter’. Het is een cadeautje.


Boekhandelaren Anthoni Fierloos van Paard van Troje en Manda Heddema van de Koperen Tuin zetten begin dit jaar de actie ‘Ronselen voor Ronja’ op poten. Ze wilden sponsors zoeken die bereid waren een bedrag te betalen, zodat alle kinderen uit de groepen zeven en acht in Goes het boek gratis zouden krijgen.

Dat is gelukt, dankzij bijdragen van Stichting Boone, Schipper Accountants, Huisman Advocaten, Zeeuwse Alliantie, Vuyk Accountants en enkele anonieme gevers.

Landelijk

Fierloos en Heddema haakten met hun actie aan bij landelijke ‘Geef een boek cadeau’. Deze actie zet elk jaar één boek centraal en biedt dit aan voor twee euro per stuk.

De Goese boekhandelaren wilden die twee euro laten betalen door sponsors, zodat de kids niets hoefden te betalen en ze allemaal het verhaal ‘dat zich al lang heeft bewezen’ kunnen lezen.

Kapelle

Boekhandel Lectori in Kapelle heeft zich aangesloten bij de actie en ervoor gezorgd dat ook kinderen in Kapelle het boek krijgen. De verspreiding gaat via de basisscholen. Ze hebben bijna allemaal enthousiast gereageerd op de weggeefactie.

Het boek is vanaf 9 februari voor anderen verkrijgbaar.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

Medewerker tuincentrum

Middelburg

Allround Timmermannen

Poortvliet

Hovenier aanleg/onderhoud

Middelburg

Bezorgers

Reimerswaal-Kapelle

Uitvoerder

\'s-Gravenpolder

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief