Foto: K.R. Sing

Surinaams oud-minister geeft lezing over zijn boek in Goes

  Cultuur

GOES - Stichting Horen, Zien en Lezen organiseert dinsdag 11 juni een lezing van K.R. Sing, een pseudoniem van Stanley Raghoebarsing, een bekend Surinaams politicus. Locatie is het tropisch bos in Omnium.


Hij was lid van de Vooruitstrevende Hervormingspartij en minister tussen 2000 en 2010 in de kabinetten van Ronald Venetiaan. De schrijver woont in Suriname, maar komt voor de presentatie van het boek speciaal naar Nederland. Op basis van meer dan 600 brieven van zijn familieleden, onderzoek in openbare archieven en vele interviews schreef Sing de boeiende familiegeschiedenis ‘Uit de klei van Saramacca’. Het boek is eind mei verschenen.

Onderbelicht

Het geeft een inkijkje in de onderbelichte geschiedenis van Hindostanen in Suriname. Sing schetst de gebeurtenissen in vijf generaties van zijn familie tegen de achtergrond van de (post)koloniale ontwikkelingen in Suriname in de 20e eeuw. “Armoede, de kansen door de oorlog, onzekerheden na de onafhankelijkheid in 1975 en de angst tijdens de militaire dictatuur na 1980 komen voorbij. Alle bestuurlijke ontwikkelingen in Suriname krijgen een verstikkende greep op het dagelijks leven en het gezin moet beslissen: blijven in Suriname of vertrekken.”

Vogelaar

De stichting Horen, Zien en Lezen wil op verschillende locaties in Goes en omgeving culturele en maatschappelijke activiteiten organiseren. Chris de Stoop, Kader Abdolah, vogelaar Arjan Dwarshuis en Bart van Loo zijn eerder te gast geweest.

De lezing van K.R. Sing begint dinsdag 11 juni om 20.00 uur in het tropisch bos. Kaarten zijn te koop bij boekhandels Paard van Troje en De Koperen Tuin.  
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief