Afbeelding
Foto: Coby Weijers

Carnavalsoptochten Kwadendamme en Lewedorp afgelast door harde wind

Door: Robbert Temmen Cultuur

HEINKENSZAND - Vanmorgen is besloten om de carnavalsoptochten in Kwadendamme en Lewedorp vandaag niet door te laten gaan. De kinderoptocht in ’s-Heerenhoek gaat wel door. Voor de optocht van zondag in ‘s-Heerenhoek is een nieuw overleg gepland. 

Dit is een bittere pil voor de bouwers die maanden bezig zijn geweest met de voorbereidingen. Voor vandaag stonden optochten gepland in ’t Kraaienist (Lewedorp), Paerehat (’s-Heerenhoek) en Pikpot (Kwadendamme). De wind is dusdanig hard (windkracht 7 met uitschieters naar windkracht 9) dat het risico op incidenten tijdens een van de optochten te groot is. Onstuimig weer met harde wind brengt risico’s mee voor de deelnemers aan de carnavalsoptocht en de mensen die langs de optocht staan. "Spijtig genoeg hebben we samen met de carnavalsverenigingen van Lewedorp en Kwadendamme moeten besluiten om de optochten niet door te laten gaan door te harde wind(stoten). Ik baal ervan, maar denk dat, gezien het weerbeeld, dit de enige juiste beslissing is", schrijft burgemeester Dijksterhuis op Twitter.

Ondanks het niet doorgaan van de optochten in Lewedorp en Kwadendamme, gaan andere activiteiten wel door. Zo vindt in beide kernen om 16.00 uur de sleuteloverdracht plaats. In Kwadendamme is dat in de feesttent op het dorpsplein en in Lewedorp bij café de Goede Verwachting. Kwadendamme maakt vanmiddag een alternatieve datum voor de optocht bekend.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief