Foto: Rijnhout Media

Man onder invloed van cocaïne valt in slaap achter stuur bij stoplichten

  Politie

GOES - De politie heeft maandagochtend op de Deltaweg in Goes een man uit de auto gehaald die met zijn hoofd op het stuur van het voertuig lag.Voordat de politie bij de man kon komen moest eerst een ruit van het voertuig door de politie ingetikt worden, omdat de chauffeur geen enkele reactie vertoonde.


Rond 09.15 uur kwamen meerdere meldingen binnen bij de politie dat een auto met zeer hoge snelheid van Zierikzee naar Goes reed. De bestuurder haalde links en rechts voertuigen in, zelfs op de Zeelandbrug. Veel andere weggebruikers moesten uitwijken voor de chauffeur om een aanrijding te voorkomen.

Greppel

Verschillende getuigen meldden even later dat de auto stil stond bij de verkeerslichten aan de Deltaweg. De bestuurder zou met zijn hoofd op het stuur liggen. Een vrouwelijke medeweggebruiker wilde hem gaan helpen, maar reed pardoes een greppel in naast de weg. Haar auto moest door een takelbedrijf uit de droge sloot getrokken worden. 

Hamer

Agenten zijn vervolgens, samen met ambulancemedewerkers, bij de auto gaan kijken en troffen de man, buiten bewustzijn, aan. Voor de auto stond een vrachtwagen, zodat de bestuurder niet meer weg kon rijden. De hulpverleners klopten op het raam, maar de man in de auto zat gaf geen reactie. Toen één van de hulpverleners het ruitje van zijn auto intikte met een hamer schrok hij wakker.

Rijbewijs

De man verklaarde zelf onder invloed te zijn van cocaïne. In zijn auto werd een verpakking met speed aangetroffen en verpakkingen van andere soorten drugs. Nadat hij was nagekeken door ambulancemedewerkers, werd hij aangehouden door de politie. Op het bureau is door een GGD-arts bloed van hem afgenomen. Het rijbewijs van de 27-jarige man uit Hansweert is ingevorderd en auto in beslag genomen voor onderzoek. 

Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Een Officier van Justitie zal op een later moment over de verdere afhandeling van deze zaak beslissen. Dat gebeurt als de uitslag van het bloedonderzoek bekend is.


DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>