Goes 1 speelt zondag uit tegen EHC/Heuts 1

GOES - Goes terechte winnaar in de Zeeuwse derby tegen Vlissingen.

VC Vlissingen was kansloos tegen een zeer goed en geconcentreerd spelend Goes en de uitslag van 1-2 was dan ook meer dan verdiend. Voor 1.250 toeschouwers kwam v.c. Vlissingen nog wel goed uit de startblokken, maar na een minuut of 5 zakte ze ver terug en lieten ze het initiatief volledig aan onze ploeg. Na wat mogelijkheden over en weer, kwam Goes na 28 minuten op een 0-1 voorsprong. Daniël Wissel gaf een voorzet, de kopbal van Tim de Winter werd nog wel van de lijn gehaald, maar Erwin Franse reageerde attent en scoorde met links 0-1. Daarna nog een paar goede kansen voor Daniël Wissel en een schot op de paal van Ruben Hollemans Rust 0-1.

Ook na rust zakte de v.c. Vlissingen nog steeds ver terug en speelde met 5 spelers rond de eigen 16 meter. Ook het eerste half uur van de tweede helft was Goes de betere ploeg. In de 62e minuut een enorme kans voor Daniël Wissel, maar van Belzen tikte de bal met een snoekduik uit de benedenhoek. In de 68e minuut is het wel raak. Raymond Wollff stuurde Ray Kroon de diepte in. Ray kapt de bal terug op de achterlijn. Renzo Roemeratoe pakt Ray vast en de scheidsrechter geeft terecht een penalty. Ruben Hollemans schoot keurig de 0-2 binnen. De laatste 10 minuten lieten we ons iets teveel terug zakken, daardoor kwam Vlissingen in blessuretijd nog op 1-2. We staan nu samen met OSS'20 op een gedeelde tweede plaats met 20 punten uit 10 wedstrijden.

Aanstaande uit naar EHC/Heuts uit Hoensbroek. EHC/Heuts stat momenteel op een elfde plaats met 11 punten uit 10 wedstrijden. Afgelopen zondag verloren ze met 1-3 van Jong FC Den Bosch. Daarvoor hebben ze gelijkgespeeld tegen Gemert 1-1, Baronie 0-0, IFC 0-0 en Groene Ster 2-2. EHC/Heuts zal er alles aan doen om drie punten aan het totaal toe te voegen. Goes zal het goede spel tegen VC Vlissingen zeker een vervolg willen geven en opnieuw drie punten aan het totaal willen toevoegen.