<p>Onthulling nieuwe naam: IKC Montessori de Basis.</p>

Onthulling nieuwe naam: IKC Montessori de Basis.

(Foto: )

Officiële opening Integraal Kindcentrum Montessori de Basis in Goes

  Sport en Vereniging

GOES - Sinds dinsdag 6 april vormen Kibeo Frambozestraat en Montessorischool de Basis in Goes samen een Integraal Kindcentrum (IKC) en gaan samen verder onder de naam IKC Montessori de Basis. De officiële opening werd vanwege de huidige coronamaatregelen per groep klein gevierd. 


Kinderen hebben, samen met vriendjes, altijd wel wat te zien, te ont­dekken of te doen bij IKC Montessori de Basis. Op het IKC krijgen kinderen alle ruimte om zelf initiatieven te ontplooien en beslissingen te nemen, waarbij zij ook leren om rekening te houden met vriendjes en de omgeving. Ook leren kinderen verantwoordelijk­heid te nemen en grenzen te stellen. Dit bevordert de zelfredzaamheid van kinderen.

Wat is een Integraal Kindcentrum?
IKC Montessori de Basis is een voorziening voor kinderen van 2 t/m 12 jaar, waar zij leren, spelen, ontwikkelen en ontmoeten onder één dak. Dat is handig voor ouders en vertrouwd voor het kind. Binnen het IKC werkt het hele team vanuit één visie. Voor de kinderen betekent dit dat er een vloeiende overgang is tussen opvang en onderwijs, dat er een breed aanbod is en dat medewerkers elkaar ken­nen en onderling afspraken maken. De ontwikkeling van de kinderen wordt bij een IKC in een doorgaande lijn gevolgd, op die manier weten we wat de talenten van de kinderen zijn en waar kinderen eventueel extra aandacht verdienen. Samen­werking met de ouders staat binnen een IKC voorop.

Meer informatie over het IKC Montessori de Basis? Kijk dan op de website www.montessorischool-goes.nl 

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief