Afbeelding

Zesde Herselman Sportloop

Sport en vereniging

KAPELLE - Op vrijdag 28 augustus organiseert de Stichting Kapelle Promotion voor de zesde keer een stratenloop in het centrum van Kapelle. Wederom in het kader van de Kapelse dag, die een dag later plaats vindt.

De opzet van deze hardloopwedstrijd blijft ongewijzigd: twee jeugdlopen over respectievelijk 750 en 1500 meter en een wedstrijd voor iedereen over exact 5 km. De laatste jaren is deze loop steeds populairder geworden en de organisatie hoopt dit jaar op ongeveer 200 deelnemers. Hardlopers in voorbereiding op de Kustmarathon zullen waarschijnlijk kiezen voor de halve marathon van Westenschouwen op zaterdag, maar voor de anderen is deze gezellige loop een prima alternatief. Alle informatie over het parcours, inschrijven, inschrijfgeld en prijzen kun je vinden op www.atletiekzeeland.nl

Bij deze hardloopwedstrijd kiest de organisatie bewust voor de afstand van slechts 5 km. Voor beginnende lopers en loopsters is dit goed te doen en de gevorderden kunnen op deze relatief korte afstand eens flink gas geven. Op een atletiekbaan kan dat ook, maar veel lopers vinden 12,5 ronde op een kunststofbaan van 400 meter niet zo aantrekkelijk en geven de voorkeur aan deze gezellige ronde van 1170 meter door het centrum met de finish in de Ooststraat ter hoogte van Herselman Sport. Om aan de juiste afstand van 5000 meter te komen moet er wel op een andere plaats gestart worden, namelijk een dikke 300 meter voor de finish in de Gistellisstraat. De jeugdlopen starten en finishen wel op dezelfde plaats, maar zij lopen een kortere ronde. Hopelijk mogen we net als bij de vorige edities een paar sterke Zeeuwse atleten en atletes begroeten, die voor een mooie wedstrijd kunnen zorgen. Uiteraard verwachten we ook weer de gebruikelijke Belgische afvaardiging uit Stabroek, de club waar ook enkele Zeeuwen lid zijn. En natuurlijk is deze loop vooral voor de lopers en loopsters afkomstig uit Noord- en Zuid Beveland, hoewel er jaarlijks ook een behoorlijke deelname uit Walcheren is. Inschrijven per email kan vanaf nu en je krijgt dan zeker een bevestiging, d.w.z. de organisatie laat weten welk startnummer je krijgt.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief