Afbeelding

De Blauwe Kei krijgt kleur

Algemeen

BREDA - De kei bij het voormalige politiebureau aan de Blauwe Kei is deze zomer verhuisd naar het Erasmusplein, het centrum van de buurt. De verhuizing van de kei deze zomer vormde tevens het startsein van het Buurtplatform de Blauwe Kei.

Van de verhuizing en jarenlange trouwe politiedienst is de kei echter niet mooier geworden. De Grauwe Kei was een betere omschrijving voor de kei die op het plein lag. Om hun betrokkenheid met de buurt te onderstrepen heeft Amarant hun creatieve tak Artenzo-Breda erop uit gestuurd om de Kei een nieuw kleurtje gegeven (zie foto) zodat de kei zijn naam weer eer aan doet. Nu steekt de kei wel af bij de rest van de buurt die ook wel een kleurtje kan gebruiken. Gelukkig heeft het buurtplatform niet stilgezeten en hebben ze ervoor gezorgd dat de buurt deel kan nemen aan Breda Begroot. Bij dit project krijgen alle buurtbewoners zelf de mogelijkheid mee te denken over het geld dat de gemeente aan hun wijk besteedt. Aan de hand van een "Breda Begroot kaart" gaan buurtbewoners in groepjes van 4 tot 8 spelenderwijs het gesprek aan over de wijk. De wensen en ideeën worden op de kaart genoteerd. In een volgende stap van het project worden de ideeën omgezet in een meerjarenplan waar de buurt, samen met de gemeente, werkt aan hun ideale buurt. Iedereen kan meedoen, je kunt deelnemen aan een van de georganiseerde spelavonden. Je kunt het spel ook zelf spelen samen met je buren, het sportteam, de klas of de vereniging. De spelkaarten zijn op te halen tijdens de spelavonden of bij Ricardo Viveslaan 5. Het startsein voor Breda Begroot in de Blauwe Kei wordt op woensdag 29 november om 19.30 uur gegeven in Café de Kei aan het Erasmusplein. Het is nu aan de bewoners de rest van de buurt een nieuw kleurtje te geven. Een buurt waarvan we over honderd jaar nog zeggen: Blauwe Keigoed!

Meer informatie is te vinden op www.facebook.com/wijkplatformblauwekei , vragen stellen, of nog beter aanmelden voor het buurtplatform of Breda Begroot, kan via het volgende mailadres; wijkplatformBlauweKei@gmail.com.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief